-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:7585 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:2

چگونه ميتوان تناقض بين ادعا و شعار اسلام در مورد زنان و مقام عمل آن را حس كرد؟ در مقام شعار بهشت زير پاي مادران است الجنة تحت اقدام امهاتكم(1) در آيات متعددي ميخوانيم خداوند عمل هيچ عمل كننده راچه مرد و چه زن ضايع نميكند.(2) مفهوم آيات اين است كه آنها از ديدگاه اسلام ارزش يكساني دارند، امّا در مقام عمل ميبينيم براي مردها ارزش بيشتري قائل شده است، مثلاً ارثيه زنها و همين طور ديه آنها را نصف ارثيه و ديه مردها قرار داده است و شهادت دو زن را به جاي شهادت يك مرد قرار داده است.

جواب شبهه اين است كه آن چه براي زن ممنوع است مرجعيت است، نه فقيه و مجتهد شدن. توضيح اين كه: زن ميتواند از نظر شرعي با طي مدارج علمي به درجه اجتهاد برسد و مجتهد شود و به كمك ادله چهار گانه(قرآن، سنت، عقل و اجماع) و با مراجعه به منابع فقهي معتبر، احكام اسلامي را استخراج و استنباط كند و ميتواند شاگرداني را تربيت كند كه آنها نيز به مقام اجتهاد برسند. امّا نميتواند مرجع تقليد شود. براي اين كه از لوازم مرجعيت حشر و نشر و ديدار فراوان با ارباب رجوع و بودن در ميان آنان است كه چنين كاري با شخصيت زن سازش ندارد. البته اصالتاً و به حكم اوليه اسلام مرجع شدن زن مانعي ندارد ولي به خاطر محذورات جانبي مثل حشر و نشر و اختلاط و... با مردم اشكال دارد.(1)

پي نوشتها:

1. براي اطلاع بيشتر ميتوانيد به كتاب زن در آيينه جلال و جمال، ص 403 مراجعه فرماييد.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.